EIT Food zaprasza na wydarzenie online w dniu 17 kwietnia 2024 roku.
EIT Food pracuje nad najnowszym raportem i wytycznymi dotyczącymi skutecznego projektowania programów wspierania przedsiębiorczości kobiet w sektorze rolno-spożywczym. Na spotkaniu dowiesz się:
Jak tworzyć skuteczne programy?
Jak dotrzeć do właściwej grupy docelowej – innowatorek?
Jakie są wyjątkowe cechy skutecznych środków wspierających przedsiębiorczość kobiet w sektorze rolno-spożywczym?
Dołącz do spotkania w dniu 17 kwietnia i porozmawiaj z ekspertami z Europy Środkowo-Wschodniej.
AGENDA
10:00-10:15 – Welcome speech: Richard Zaltzman, CEO at EIT Food and Marja-Liisa Meurice, Director North-East at EIT Food
10:15 -10:30 – Presentation of research results, Aleksandra Niżyńska, Partner at Gender Solution
10:30 – 11:15 – How to include agrifood aspect in the women’s entrepreneurial support programmes?
• Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė, Director at AgriFood Lithuania DIH
• Ralitsa Zhekova, Executive Director at RAPIV
• Vadim Petrunin, CEO at iHUB
11:15 – 12:00 – How to include gender aspect in the agrifood entrepreneurship programmes?
• Milica Trajković, Head of Innovation at BioSense Institute
• Elena Zheleva, Managing Partner and Director at Launchlabs Sofia
• Michał Misza Piosik, Founder at AC/VC Foodtech Impact Fund
12:00-12:30 – Q&A and closing remarks
MODERATION: Andrew Wrobel, Emerging Europe